צירים
22 במאי 2011
החיים שלך בפיתה
1 ביוני 2011
צפה בכל

סירופ בסיס לסורבה

תערובת של סירופ סוכר עם חומרי עזר להכנת הסורבה. דקסטרוז (סוכר ענבים)נקודת הקיפאון שלו נמוכה משל סוכר ובכך שומר על רכות הסורבה. פרוקטוז (סוכר פירות) – משפר טעם פירותי. מייצב – מעניק מרקם חלק לסורבה, משפר את עמידותו ומונע גדילה של גבישי קרח במוצר. חומצת לימון – מוכר יותר בשם מלח לימון. מעניק את החמיצות הדרושה לאיזון הטעם והדגשת הארומה הפירותית.  

סירופ בסיס לסורבה

מרכיבים

הוראות הכנה

  • מערבבים יחד את כל האבקות (סוכר ותערובת). בעזרת מטרפה ידנית בוחשים את האבקות בהדרגה אל תוך המים.
  • מוסיפים את הגלוקוזה, מניחים על אש בינונית ומבשלים יחד תוך כדי ערבוב עד רתיחה.
  • מצננים היטב.

נא לשים לב ל..

כמות הסירופ ביחס לכמות הפרי בהכנת סורבה היא דבר משתנה לפי טעמו, סמיכותו ומתיקותו של הפרי. אך ברוב המקרים יש לערבב 1 ק"ג של מחית פרי טרי עם 1/2 ליטר סירופ קר, לערבב היטב ולהקפיא במכונת גלידה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים