תבלין הדגל של המטבח הצפון אפריקאי. כשמו כן הוא וכל חנות יש לה את הראש המיוחד שלה. אך תמיד הוא ארומטי מאוד, מורכב לפחות מ- 13 תבלינים שונים, כשהארומה המתקתקה והמהבילה היא המובילה אותו להיות מה שהוא. ראס אל חנות משתלב נהדר עם עופות ועם בשר, בעיקר בשר כבש. הוא תבלין מנצח לתבשילי קדירה במצב רוח צפון אפריקאי ומשתדך בשמחה לקציצות, קבבים ומאכלי בשר טחון. ניתן לקנות ראס אל חנות מוכן בחנויות תבלינים או לערבב לבד ואז לדעת באמת מה יש בפנים. אם יש מטחנת תבלינים רצוי לטחון לבד את הראס אל החנות מתבלינים שלמים. אם אין אפשר לקנות תבלינים טחונים ורק לערבב. זו הגרסא שלי לראס אל חנות. גם אני חנווני.