אלף לילה ולילה
22 במאי 2011
צפה בכל

ראס אל חנות

תבלין הדגל של המטבח הצפון אפריקאי. כשמו כן הוא וכל חנות יש לה את הראש המיוחד שלה. אך תמיד הוא ארומטי מאוד, מורכב לפחות מ- 13 תבלינים שונים, כשהארומה המתקתקה והמהבילה היא המובילה אותו להיות מה שהוא. ראס אל חנות משתלב נהדר עם עופות ועם בשר, בעיקר בשר כבש. הוא תבלין מנצח לתבשילי קדירה במצב רוח צפון אפריקאי ומשתדך בשמחה לקציצות, קבבים ומאכלי בשר טחון. ניתן לקנות ראס אל חנות מוכן בחנויות תבלינים או לערבב לבד ואז לדעת באמת מה יש בפנים. אם יש מטחנת תבלינים רצוי לטחון לבד את הראס אל החנות מתבלינים שלמים. אם אין אפשר לקנות תבלינים טחונים ורק לערבב. זו הגרסא שלי לראס אל חנות. גם אני חנווני.

ראס אל חנות

מרכיבים

  • 20 גרם ורדים מיובשים
  • 20 גרם זרעי שומר
  • 20 גרם זרעי אניס
  • 30 גרם גרגרי כוסברה
  • 30 גרם משיה
  • 40 גרם סוכר
  • 20 גרם פלפל שחור
  • 40 גרם זנגוויל
  • 30 גרם קינמון
  • 30 גרם כורכום
  • 30 גרם פלפל אנגלי
  • 20 גרם אגוז מוסקט
  • 40 גרם פפריקה מרוקאית
  • 20 גרם הל
  • 20 גרם ציפורן

הוראות הכנה

  • במטחנת תבלינים או במעבד מזון טוחנים יחד את כל התבלינים. שומרים בקופסא אטומה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים