"יניב גור אריה" - בעלים ושף


אודותיי

מה אני? טבח? שף? קונדיטור? גסטרונום? גרגרן? – נראה כי כל התשובות מתאימות. אני, בכל רמ"ח איברי, אדם של אוכל, עם כל הרבדים והמשמעויות שיש לכך.

סיפור חיי הוא מסע הנפרש, פרק אחר פרק, על כביש ירושלים – תל אביב. גדלתי בבית דתי, תלמיד ישיבה, עם ציפיות גבוהות מהסביבה להיות תלמיד חכם גדול. אך משהו בליבי בעבע ולא נתן מנוח, האש לא נרגעה, משהו בנפש המשיך לחוש שיש עוד תבלין חסר בתבשיל חיי.

את רוב זמני הקדשתי לחיפוש רוחני עד שבקיץ 1995, נתקלתי בספר "החיים כמשל" של פנחס שדה. ההבנה שהחיים הם המשל שיצר לנו אלוהים כדי ללמד אותנו עליו והאמונה שהמפגש עם מה שמעבר לעולם, עם הנשמה, עם אלוהים – עובר דרך המפגש עם החיים עצמם, היתה כמו סעודת מלכים להלך רעב.

המצב התודעתי השתנה ואיתו החיים. לא עוד אמונה בפרישות ובעולם הבא אלא דווקא צלילה פנימה אל העולם הזה. עם ההכרה הזו עזבתי את הישיבה, הסרתי את הכיפה ויצאתי לחפש את אלוהים בנבכי החיים.

עוד שנה עברה עד שהבנתי שהאוכל הוא הפריזמה שלי למפגש הזה ושהבישול – המקדש את הצרכים הקיומיים והיום יומיים – הוא האומנות שלי. מהר מאוד הבנתי שאת חיי אני רוצה להקדיש לאלכימיה של הרכבת המנות. מאז, אני קם בבוקר עם בישול והולך איתו לישון ובתווך נושם, חולם וחושב אותו כמעט כל הזמן. את אותו חיפוש שהחל בספרי הקבלה והחסידות, אני ממשיך עכשיו בין הסירים והמחבתות. ובכל המסע הארוך הזה בוערת אותה אש.

את חברת "נחלאות" הקמתי בקיץ 2011 היא נולדה לעולם על מנת לספק קולינאריה בכל החזיתות: ארוחות, אירועים, בלוג, ייעוץ למסעדות ואולמות, ייעוץ למזון מהיר, פיתוח מוצרים לתעשיית המזון, סדנאות וקורסים לבישול. וכל מקום בו אוכל פוגש תוכן.

באותו להט שאני מבשל ארוחת שף, כך אני מפתח חומוס למדף הסלטים של "אחלה". כי נחלאות לא נועדה להיות נישה בעולם המזון העילי, אלא חוויה העוברת בכל הרבדים של עולם האוכל הישראלי ומספקת משמעות תרבותית ורוחנית לכל מה שקולינרי.

אני מאמין בכל ליבי ובטני שנחלאות חושפת את האמת מאחורי המושג "תזונה נכונה" – שהיא תזונה רוחנית. לא אכילה אגבית ונשנושית, לא הנהלת חשבונות עצובה של קלוריות וערכים תזונתיים ולא גרגרנות חמדנית ללא גבולות. אלא תזונת "אוכל נפש", שבה כל ארוחה נאכלת בכוונה מלאה, ועונג האכילה הופך לתפילה. כי אוכל הוא קודם כל צורך של הנשמה וכשהנשמה אוכלת היא יודעת לבד מה נכון לה לאכול, מתי וכמה.


קולינריה ב-5 חושים


איזה אוכל אנחנו עושים? האוכל של נחלאות פוסע על הקו העדין בין אוכל מיוחד, מפתיע וחדשני העשוי מחומרי גלם איכותיים ומובחרים ובין אוכל פשוט ולעניין, המדבר עם הקהל בגובה העיניים, בטעמים ברורים ובאופן פשוט וישיר.

איך אנחנו מגדירים את המטבח שלנו? המטבח שלנו הוא מטבח ישראלי. הוא נעשה בישראל, מחומרי גלם ישראליים, על ידי שפים ישראלים, המחוברים בנימי נפשם לתרבות ישראלית ולמסורת יהודית. וכמו הישראליות עצמה - הוא משלב ישן וחדש, מסורתי ומודרני, אדמה ושמיים, התכנסות פנימית עם מבט אל העולם הגדול.

אילו אירועים אנחנו עושים? אנו מציעים ארוחות שף אינטימיות של עד 30 מוזמנים.האירוח של נחלאות הינו לבבי ומלא חיוך אשר בא מן הלב של מי שאוהב לבשל, להאכיל, לארח ולשמח. חומרי הגלם באירועים של נחלאות הם מהמובחרים ביותר ובכל מנה יש אמירה ויצירתיות. אנו משלבים בבישול שלנו טעמים מסורתיים, נוסטלגיה וזכרונות ילדות יחד עם חומרי גלם חדשים ושיטות בישול מתקדמות ומודרניות.

טקסטורות הוא שמה של סדרה של תערובות מייצבים טבעיים להשגת טקסטורות משופרות ללא מאמץ. התערובות הן פרי פיתוח ייחודי של נחלאות ומשווקות על ידי חברת "פיין קוק" תחת המותג "feinchef". אחד הדברים המרכזיים שעשו השפים של המטבח המולקולארי היה לקחת את אבקות המייצבים הטבעיות מידי תעשיית המזון ולהכניס אותן אל תוך מטבחי הגורמה. תערובות המייצבים שלנו נותנות מענה לצרכי היום יום של השף והטבח. הן הורכבו כך שהמייצבים בכל תערובת משלימים זה את זה כדי לתת את האפקט המיטבי במינימום מאמץ.

נשמח מאוד לעמוד לשירותכם ולעזור לכם לראות, לחוש, לשמוע, להריח ולטעום את טעם החיים עלי אדמות.