קמח עוגה
19 ביוני 2011
נכס צאן ברזל
24 ביוני 2011
צפה בכל

חמאה חומה

חמאה חומה נקראת בצרפתית beurre noisette – חמאה אגוזית. הכוונה היא לחמאה מומסת שמרתיחים אותה כמה דקות עד שהיא "נשרפת" קלות ומקבלת גוון חום. בתהליך השחמת החמאה מוצקי וסוכרי החלב שלה מתקרמלים והיא מקבלת ארומה המזכירה אגוזי לוז. חמאה חומה משמשת כמרכיב מעניק טעם במאפים שונים (כגון פיננסייר) וכמרכיב ברטבים (לדוגמא פסטה או דגים). מומלץ להכין מראש חמאה חומה מכמות גדולה של חמאה, ניתן לשמור אותה בקירור לזמן ממושך מאוד. כל מה שצריך לעשות לפני השימוש זה להמיס אותה קלות במיקרוגל.  

חמאה חומה

מרכיבים

  • 1 ק"ג חמאה

הוראות הכנה

  • בסיר עמוק ממיסים חמאה על להבה נמוכה.
  • מגבירים להבה לבינונית ומבשלים ברתיחה עדינה, תוך ערבוב מפעם לפעם, כ-10 דקות, עד שהיא מקבלת גוון חום וריח אגוזי.
  • מסננים ושומרים בקירור.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים